Christopeit Sport Profi Center Deluxe kondigép teszt

Christopeit Sport Profi Center Deluxe kondigép teszt

Az alábbiakban leteszteltük a Christopeit Sport termékcsalád, egy igen népszerű kétoldalas kondigépét a Profi Center deluxot. A terméket a Német piacról importáljuk egyenesen, kis hazánkba és 2 év teljes körű garanciát vállalunk rá. A termék hűen tükrözi a Német minőséget és a precizitást, az igényes kialakításának és masszív vázszerkezetének köszönhetően. A Fitness Centert kezdőknek, valamint haladóbb testépítőknek is szívesen ajánljuk, ugyanis számos gyakorlat elvégzésére alkalmas (nem kevesebb, mint 45 gyakorlat elvégzésére elegendő) és a 60kg-os beépített lapsúly is, igen kecsegtetően hangzik, ami további 10kg-al bővíthető (opcionális).

A kondigéphez ajándékként adunk Önnek, a Vital Force csapat egy személyi edzője által készített kezdő edzéstervet, valamint egy táplálkozási útmutatót is, amely segít minket egy kicsit kiigazodni a testépítés világában.

A rövid bemutató után lássuk, hogy milyen szempontokat vettünk figyelembe a Profi Center tesztelése során:

 • Kialakítása, méret
 • Használhatóság, gyakorlatok elvégzése
 • Vázszerkezet
 • Súlyblokk


Kialakítás, méret:

 • A kialakítása praktikus és egyszerű, bár a méretét tekintve nem mondható kicsinek (179 x 151 x 197cm), igaz ez egy kétoldalas kondigép esetében, nem mondható  kifejezetten nagynak.
 • A megadott méreteken felül természetesen érdemes még további helyet biztosítanunk a gépnek, pár gyakorlat elvégzéséhez pl: a tolódzkodó-hasprés állványon végzett gyakorlatokhoz, valamint a combizom erősítésére végzett gyakorlathoz a lábnyújtáshoz.

 


Használhatóság, gyakorlatok elvégzése:

 • Sok általunk ismert márka, hasonló termékén, egyes gyakorlatokat szinte, lehetetlen szabályosan elvégezni. Pl: vagy a hátlehúzó részénél nem tudjuk teljesen kinyújtani a karunkat, vagy a lábnyújtásnál nem tudjuk kinyújtani a combizmainkat kellő mértékben, de olyan géppel is találkoztunk már, ahol a melltől nyomó része épp nem engedhető be teljesen. A különböző gyakorlatokat, azért is érdemes teljes mozgástartományban elvégezni, mert így a leghatékonyabb az izomépítés illetve az izommunka. Szerencsére a Profi Center esetében, az összes gyakorlatot szabályosan el tudjuk végezni, a gyártók és a szakértői gárda külön figyelmet fordított erre. Talán ezért is kapta a Profi Center elnevezést, mert már-már szinte professzionális módon tudunk rajta edzeni, otthoni körülmények közt. Külön előnye, hogy az ülés és a Scott pad magassága is állítható, így mindenki be tudja magának állítani az ideális edzési pozíciót.
 • Az edzőgéppel gyakorlatilag az összes, főbb és kisebb izomcsoportunkat is le tudjuk edzeni, ugyanis számtalan gyakorlat és variáció közül válogathatunk.
 • A gépen egyszerre 2 edzeni vágyó is tréningezhet.


Vázszerkezete:

 • A teherbírása a maga 130kg-jával mindenképp jónak mondható, ebben az árkategóriában nem nagyon találkoztunk nagyobbal.
 • A gép önsúlya 140kg, vázszerkezete 50x50mm –es acél váz, tehát igencsak „acélosnak” mondható a szerkezete.
 • A hegesztése igényes, itt is szembesülhetünk a Német minőséggel. Bár a gépet Kínában gyártják, de Német minőségellenőrök ellenőrzik a munkafolyamatokat a gyárban!
 • Egyedüli hátrányként a csigákat említenénk, amelyek pár havonta karbantartást igényelnek.


Súlyblokk:

 • 60kg súlyt kapott a házi Fitness Centerünk, amely egy lapsúlyos kondigép esetében bőven elegendő, ugyanis minden gyakorlatot más és más súllyal tudunk elvégezni, itt megjegyeznénk, hogy a csigáknak köszönhetően a súlyok többszöröződnek, így az akár elérheti a 90-100kg-os húzóerőt is.
 • A gyártó természetesen gondolt a haladóbbakra is, kinek esetlegesen nem lenne elegendő az „alap” súly, az további 10kg lapsúllyal ki tudja bővíteni a súlyblokkot.
 • A súlyblokk egy műanyag borítás kapott és egy biztonságos védőrács különíti el a géptől.
 • A súlyokat egy kis fém tüske segítségével állíthatjuk könnyedén.


Összegzés:

Az ár/érték arányát, a minőségét és a paraméterét is, figyelembe véve, egy kiváló termékről beszélünk, amely mindenki számára kellemes sportolást biztosíthat az otthonában.
A gépet ajánljuk mindazok számára, akiknek az erősítés, az izomépítés, a testsúlycsökkenés, de akár egy általános és egészséges fitt alak elérése a cél.

Christopeit Sport - Profi Center Deluxe fitnesz center


Bízunk benne, hogy hasznos tanácsokkal láttuk el Önt, és segítettük kiválasztani a legideálisabb kondiépet az otthonában.


Christopeit Sport - Ready for Fitness!

Kapcsolódó termékek