Christopeit CX6 Elliptikus tréner teszt

Christopeit CX6 Elliptikus tréner teszt

Christopeit CX6 elliptikus tréner teszt

Bemutatótermünk egyik legújabb tagja a CX6 ellipszisjáró. Christopeit termékeink nagy népszerűségnek örvendenek, így van ez a CX6 esetében is. Mivel szaküzletünkben ez a modell is megtalálható a kiállított gépek között, így természetesen nem hagyhattuk ki, hogy ne teszteljük le. Tesztünkben olvashatnak a paraméterekről, a konzolról, a vázszerkezetről, és a vezérlésről....

Christopeit CX6 elliptikus tréner paraméterek:

A CX6 ellipszis a 150kg-os teherbírásával, 12kg-os lendkerekével tökéletesen megfelel akár napi 2-3 órásedzéshez is.

Teljesítménye 40-400 wattig szabályozható 10 wattos lépésekben, ellenállása 16 fokozatban állítható. 11 programmal színesíthetjük edzésünket, ebből felhasználói program 5db, így akár egy család minden tagja külön vezetheti edzésének adatait. A közkedvelt pulzus alapú programból is 5db található, talpai 3 fokozatban állíthatóak.

A CX6 lépéshossza 41cm, így kényelmes mozgást tesz lehetővé az ízületek megterhelése nélkül.

Rendelkezik középső kapaszkodóval is, ugyan ez kicsit szokatlan pozícióban, a konzol mögött helyezkedik el. Miután használtuk és mentünk vele egy komplett edzésprogramot, az alábbiakat tapasztaltuk.

 

Negatív tapasztalatok:

Kulacstartót hiányoltuk, ugyan lehet ma már felszerelni mindenféle egyszerű kulacstartókat, de erről a modellről hiányoltuk. Sajnos egyre kevesebb termékre teszik ezt fel, viszont mi meg „szőrős szívűen” értékeltünk, így a végső pontoknál ezt is számításba vesszük majd.

 

A fentiek alapján a Christopeit CX6 elliptikus trénernek a paramétereire, mi 9.0 pontot adnánk.

Christopeit CX6 ellipszis tréner konzol:

 • Grafikus színes LCD kijelző (kék / zöld)                                                                    
 • Testzsírszázalék mérés (BMI / BMR)
 • Fitness teszt
 • Konzolján több adat folyamatosan látható
 • Extra nagy kijelző ablak
 • Könnyen tisztítható
 • Konzol vezérlése: érintőgombokról

Ahogy bekapcsoltam, örömmel láttam, hogy végre egy teljesen egyértelmű a kijelző. Szép kék és zöld színben világít, edzés közben is jól kivehető számokkal találkozhatunk. Minden fontos adat egyszerre megjelenik, és a programok beállítása is egyszerűnek mondható. Használata tehát egyszerű, nem kell hozzá „programozónak” lenni, hogy be tudjuk állítani azt. A termék használati utasításában, egyébként minden jól és érthetően le van írva.

 

Negatív tapasztalatok:

A kijelző ablak egy kicsit lehetne nagyobb, nem zavaró az edzésnél, de jobban örültem volna neki, ha az edzési diagram nagyobb. Egyébként tökéletesen használható, de ez oknál kifolyólag egy kicsit vissza vettünk a pontozásból.  

 

A fentiek alapján a Christopeit CX6 elliptikus trénernek a konzoljára, mi 9.0 pontot adnánk.

CX6 ellipszisjáró vázszerkezete:

 • Igényes hegesztés és festés
 • Stabil, erős és masszív vázszerkezet
 • Használat közben is stabil, nem billeg
 • Igényesen kialakított, dizájnos burkolatok
 • Nagy lépéshossz
 • Szűk pedál köz
 • Nem lötyögnek a karok
 • Szépen futnak a tengelyeken a forgó alkatrészek, nem nyikorognak, nem feszülnek, tökéletesen működnek
 • Burkolt forgó, mozgó alkatrészek
 • Teherbírás 150kg!

Használat közben kipróbálva a középső „pihenő kar” meglepően kényelmesnek bizonyult.

A gépnek szinte hangja sincs használat közben, ezt nyugodtan lehet panellakásban használni még késő este is, garantáltan nem fog reklamálni a szomszéd! A 41cm lépéshossznak köszönhetően nagyon kellemes, kényelmes az edzés rajta.

 

Negatív tapasztalatok:

Első látásra meglepő helyen van rajta a középső kar, de használat során nagyon kényelmesnek bizonyult.

 

A fentiek alapján a Christopeit CX6 elliptikus trénernek a vázszerkezetére, mi megadnánk a maximális 10.0 pontot, hiszen semmi kivetni valót nem találtunk benne. Tényleg egyben van a gép.

CX6 ellipszisjáró vezérlés:

 • Csendes üzemmód, szinte hangtalan használat közben.
 • Fékrendszere tökéletesen működik, amint kiadjuk a parancsot az erősség növelésére, vagy csökkentésére, a vezérlő motor azonnal reagál és állítja a kért paramétert.
 • Tökéletes hajtás mechanizmus, nincs holtjáték

Negatív tapasztalat:

Nem találtunk semmi negatívat!

 

A fentiek alapján a Christopeit CX6 elliptikus trénernek a vezérlésére, a maximális 10.0 pontot adjuk, hiszen itt sem találtunk semmi kivetni valót!

Összegezve:

A Christopeit CX6 ellipszisjáró könnyen áttekinthető és könnyen kezelhető, esztétikus, stabil és megbízható. Kategóriájában tökéletes választás lehet mindenki számára. A gép méretei miatt alacsonyabb és magasabb emberek is jól tudják használni.

Ajánlani tudom mindazoknak, akik napi használatra keresnek egy igazán jó terméket, hobbisportolóknak otthoni edzéshez, illetve családok számára is, vagyis gyakorlatilag mindenkinek! Középkategóriás modell, mely kiváló ár / érték arányt képvisel! Megfizethető árú termék, széles garanciával!

 

A Christopeit CX6 elliptikus tréner adatlapja itt megtekinthető: Christopeit CX6 elliptikus tréner

Elliptikus trénerekhez hasznos információk: hasznos infók

Az értékelés ebben a kategóriában értjük és nem összevetve a felsőbb kategóriákkal! Ez a kategória a "ergométeres ellipszis trénerek" 110.000 és 200.000 közötti kategóriába sorolható!

A fentiekben leírtak mind cégünk egyéni tesztjein alapulnak, és a saját véleményeinket, eredményeinket tettük közzé!

Amennyiben szeretne meggyőződni a termékről, úgy látogasson el egyik szaküzletünkbe és próbálja ki, vagy tesztelje le Ön is a terméket!